Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy

14. 6. 2024, Autor:

Ve středu 12. 6. 2024 byl Policií ČR ve spolupráci s městem Litoměřice, odborem sociálních věcí a zdravotnictví a dalšími organizacemi připraven pro žáky 9. tříd litoměřických základních škol naučně zábavný program v rámci akci pod názvem Do života bez karambolu, který je součástí kampaně Národních dnů bez úrazu. Letos již 17. ročník připravený na Zahradě Čech měl žáky seznámit s prací jednotlivých složek Policie ČR, která zde měla stanoviště kriminalistického technika, poříční policie, speciální pořádkové jednotky, a dopravní policie. Další stanoviště pak patřila Městské policii Litoměřice, Hasičskému záchrannému sboru Litoměřice, K-centru Litoměřice, Městské policii Litoměřice, litoměřické autoškole Tománek, sebeobrannému systému Krav Maga, Českému červenému kříži a Tyflocentru. Velice zajímavou ukázku si připravili policejní psovodi, kteří v rámci ukázky předvedli poslušnost a poté zadržení nebezpečného pachatele.

Současně s touto akcí probíhala na výstavišti Zahrady Čechi soutěž hasičských sborů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla, která skvěle celý program doplnila.

"Žáci 9. třídy Vám děkují za přípravu a organizaci včerejší akce. Velmi se jim líbila a bavila je jednotlivá stanoviště, těžko vybrat nejzajímavější.
Přidávám se k poděkování, neboť prevenci a informovanost považuji za důležitou.
Zúčastnila jsem se se žáky ZŠ Lingua Universal již poněkolikáté a vždy ocením, jak se dětem na stanovištím věnují. 
Akce splnila svůj účel  - informativně naučný charakter - zábavnou formou přinést mladým lidem ponaučení a rady z oblasti prevence kriminality, BESIPu, první pomoci apod. 
Děkujeme, s pozdravem I. Tvrzníková ZŠ, Lingua Universal"

"Dne 12. 6. 2024 se žáci naší školy zúčastnili akce Do života bez karambolu na výstavišti Zahrada Čech. Akce byla dobře připravena a dětem se velmi líbila. Chlapce nejvíce zaujaly testy fyzické zdatnosti a ukázky výstroje a výzbroje jednotky rychlého nasazení. Děvčatům se nejvíce líbila ukázka výcviku psů, odebírání daktyloskopických stop a ukázky poskytování první pomoci.           
Děkujeme za hezky strávené dopoledne.
Žáci i učitelky ZŠ praktické Litoměřice"

"Dobrý den, chtěla bych vám tímto za všechny tři deváté ročníky Základní školy Ladova Litoměřice poděkovat za organizaci akce Do života bez karambolu. Akce se účastníme pravidelně a vždy nadšeně. V letošním ročníku děti obzvlášť ocenily přítomnost zástupců z TyfloCentra z Ústí nad Labem, jejichž vyprávění bylo velmi zajímavé. Nadšené pak byly i ze stanoviště policejního náboráře, kde si mnohé prověřily fyzičku, a trasologa, odkud si odnesly otisky prstů či ucha. Za všechny mohu říci, že se již těšíme na příští rok. 

 

S přáním hezkého dne Dana Hojdarová, třídní učitelka 9.C."

 



Ostatní

Událo se ...

2. 9. 2024 | Den pěstounství 7. 9. 2024

Den pěstounství 7. 9. 2024

Den pěstounství Ústeckého kraje aneb Den pro všechny (ne)obyčejné rodiny

Sobota 7. 9. 2024, kde: Střelecký ostrov Litoměřice

Ústecký kraj ve spolupráci s partnery bude dne 7. 9. 2024 na Střeleckém ostrově v Litoměřicích pořádat akci pro veřejnost – Den pěstounství aneb den pro všechny (ne)obyčejné rodiny . Cílem akce je rozšířit povědomí o pěstounství a poděkovat stávajícím pěstounům za jejich náročné a pro společnost toliko potřebné poslaní. Všichni jsou vítáni!

 

31. 7. 2024 | Pozvánka k účasti na akci Den seniorů 30. 8. 2024

Pozvánka k účasti na akci Den seniorů 30. 8. 2024
Zveme Vás na tradiční akci Den Seniorů, jehož heslem je "Pohyb pro život". Akce se bude konat jako obvykle na litoměřickém koupališti dne 30. 8. 2024 od 10:00 hodin.

Těšíme se na Vás! 

14. 6. 2024 | Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024

Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024
V rámci kampaně Místa přátelská seniorům, kterou pořádá každoročně Město Litoměřice, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, si mohli litoměřičtí senioři udělat výlet do Bečova nad Teplou, kde se v útrobách zámku krom běžných komnat skrývá ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.