Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Sociální služby nyní i v mobilní aplikaci

3. 4. 2018, Autor:Jan Vochomůrka

Jak vyřešit složitou životní situaci? Které sociální služby město Litoměřice nabízí? Kde hledat pomoc a na koho se obrátit? Rychle a přehledně vám poradí nová mobilní aplikace „Komplan“. Město tak pokračuje ve zkvalitňování služeb, kdy chce občanům všech věkových kategorií zpřístupnit potřebné informace.

„Většina občanů používá chytrý telefon. Aplikace usnadňuje orientaci v sociálních službách,“ sdělil místostarosta Pavel Grund. Každý si může vyhledat informace o sociálních službách. Úřad je obyvatelům zprostředkoval ve všech možných podobách. Jsou k dispozici jak v tištěné podobě (Katalog sociálních služeb Města Litoměřice, Mapa sociálních služeb, 5. Komunitní plán sociálních služeb města Litoměřice), dále na webových stránkách Komunitního plánovaní sociálních služeb Litoměřice a nyní nově také v mobilní aplikaci.

 „V mobilní aplikaci naleznete sekci „Chci poradit“, v níž vyplníte formulář a následně se objeví kontakty na pracovníky odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu, kteří vám pomohou problém vyřešit,“ popisuje jednu z funkcí tajemník městského úřadu Milan Čigáš. Dále zde můžete například najít kalendář akcí, aktuality, mapu sociálních služeb, kompletní přehled jak řešit životní situace dotýkající se sociální oblasti a další.

Údaje v aplikaci jsou stále aktuální díky propojení s webovými stránkami Komunitního plánování, které získaly v únoru první místo v kategorii „Smart City a nejlepší elektronické služba“ na krajské soutěži Zlatý Erb a zároveň postoupily do celostátního kola. Hned za webovými stránkami se umístil „Geoportál – rozcestník mapových služeb“. Oceněný Rozcestník přináší přehled mapových aplikací, například kde je ve městě vyhrazené parkovací stání pro osoby se ZTP. Nejen tímto je propojen s druhou zlatě oceněnou službou Komunitní plánování sociálních služeb. Každý občan je přehledně nalezne na webových stránkách města.

 „Komplan“ je možné stáhnout na všechny typy operačních systémů chytrých telefonů. Není jedinou aplikací, kterou můžete v Litoměřicích využít. Jedna z dalších „Incity – město na dlani“ poskytuje turistům a obyvatelům informace o ubytování, stravování, památkách či kulturních akcích.




Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.