Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Litoměřičtí senioři opět zdolávají kanál La Manche

31. 1. 2020, Autor:Jan Vochomůrka

Pokořit pomyslný kanál La Manche je možné v Litoměřicích i letos. A přesně o to se ode dneška pokoušejí litoměřičtí senioři. Předposlední lednový den v bazénu odstartoval již pátý ročník akce s názvem „Přeplav svůj La Manche“.
 
První den si přišlo zasportovat 14 plavců. Počet zdolaných metrů si každý z nich pečlivě zaznamenává do kartiček a teprve součet po skončení kampaně ukáže, jak byli úspěšní.
Samotnému zahájení prvního plavání předcházelo vyhlášení loňských nejúspěšnějších plavců, pro které byly připravena cena v podobě knihy. Tu si přišla převzít například Jaroslava Chlupáčová, nejzdatnější z žen v loňském ročníku a zároveň i účastnice toho letošního. Uplavat vzdálenost odpovídající kanálu La Manche se loni společnými silami pokusilo celkem 36 plavců. Dohromady uplavali 257 425 metrů, cíl tedy pokořili 7,5x. Z žen byla kromě Jaroslavy Chlupáčové úspěšná také Emilie Kuderová a Jaroslava Hojdarová. Z mužů pak Milan Pulgret, Jan Mayer a Miroslav Slávik. „Není však důležité trhat rekordy, ale zúčastnit se,“ uvedla Ludmila Černá ze spolku Lipen.
Kdokoliv z dříve narozených má příležitost zavítat do bazénu všechny čtvrtky v tomto měsíci, tedy 6., 13. a 20. února, vždy od 12 do 13 hodin. Vstupné na akci je zdarma. Průkazky, do kterých si účastníci zaznamenávají výkony, lze vyzvednout v knihovně či přímo na pokladně bazénu. Na týchž místech je nutné kartičky nejpozději do 6. března odevzdat.
Akci pro seniory pořádá spolek Lipen pod patronací útvaru Komunitního plánování sociálních služeb Městského úřadu Litoměřice a Zdravého města Litoměřice ve spolupráci s Městskými sportovními zařízeními.



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.