Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Kampaň Místa přátelská seniorům zahájilo taneční odpoledne

15. 3. 2023, Autor: Bc. Libuše Součková

Tanečním odpolednem byl včera v sále litoměřického hradu zahájený desátý ročník kampaně Místa přátelská seniorům. Akce určená lidem nad 60 let bude v Litoměřicích probíhat až do poloviny listopadu a nabídne řadu různých aktivit.

Jubilejní ročník kampaně slavnostně zahájili starosta Litoměřic Radek Löwy a místostarostka Alena Rožcová společně s Renátou Jurkovou, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví, který se svými partnery akci pořádá.

„Přeji vám, aby se všechny připravované akce vydařily, a hlavně ať se vám líbí,“ popřál seniorům starosta.

Společenskou událost v podobě tanečního odpoledne si nenechalo ujít několik desítek lidí. K tanci i poslechu zněly známé hity v podání Rosti Pechouška a na uvítanou dostal každý příchozí sklenici vína. V rámci kampaně se taneční odpoledne budou v sále hradu ještě několikrát opakovat.

Zároveň nabídka dalších bezmála třiceti aktivit je velmi pestrá. Například milovníci hudby ocení koncert pěveckých sborů Páni kluci a Páni z Kalicha. Naplánovaný je také zájezd do zoologické a botanické zahrady v Liberci, divadelní představení, cestopisné přednášky o Africe, besedy zaměřené na prevenci či zdravotní cvičení. Chybět nebude Den seniorů na letním koupališti nebo výletní plavba lodí po Labi.

Slavnostní ukončení kampaně a její závěrečné vyhodnocení se uskuteční 7. prosince v Kulturním a konferenčním centru v Litoměřicích. Soutěžní karty a informační brožury s termíny všech akcí jsou k dispozici v infocentru na Mírovém náměstí.

Cílem kampaně Místa přátelská seniorům je představit účastníkům zařízení, která slouží obyvatelům města, zapojit je do nejrůznějších aktivit a poskytnout jim prostor pro setkávání a budování vzájemných kontaktů.

Autor: Michaela Rozsypalová 



Ostatní

Událo se ...

14. 6. 2024 | Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024

Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024
V rámci kampaně Místa přátelská seniorům, kterou pořádá každoročně Město Litoměřice, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, si mohli litoměřičtí senioři udělat výlet do Bečova nad Teplou, kde se v útrobách zámku krom běžných komnat skrývá ...

14. 6. 2024 | Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy

Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy
Ve středu 12. 6. 2024 byl Policií ČR ve spolupráci s městem Litoměřice, odborem sociálních věcí a zdravotnictví a dalšími organizacemi připraven pro žáky 9. tříd litoměřických základních škol naučně zábavný program v rámci akci pod názvem Do života bez ...

11. 6. 2024 | Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky

Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky
Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky viz letáček. Máte chuť pomáhat druhým, bez nároku na finanční odměnu? Vaši pomoc potřebujeme zejména na lůžkových odděleních neurologie, rehabilitace a LDN. Cílem Vaší práce je obnovení ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.