Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Kampaň Místa přátelská seniorům zahájilo taneční odpoledne

15. 3. 2023, Autor: Bc. Libuše Součková

Tanečním odpolednem byl včera v sále litoměřického hradu zahájený desátý ročník kampaně Místa přátelská seniorům. Akce určená lidem nad 60 let bude v Litoměřicích probíhat až do poloviny listopadu a nabídne řadu různých aktivit.

Jubilejní ročník kampaně slavnostně zahájili starosta Litoměřic Radek Löwy a místostarostka Alena Rožcová společně s Renátou Jurkovou, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví, který se svými partnery akci pořádá.

„Přeji vám, aby se všechny připravované akce vydařily, a hlavně ať se vám líbí,“ popřál seniorům starosta.

Společenskou událost v podobě tanečního odpoledne si nenechalo ujít několik desítek lidí. K tanci i poslechu zněly známé hity v podání Rosti Pechouška a na uvítanou dostal každý příchozí sklenici vína. V rámci kampaně se taneční odpoledne budou v sále hradu ještě několikrát opakovat.

Zároveň nabídka dalších bezmála třiceti aktivit je velmi pestrá. Například milovníci hudby ocení koncert pěveckých sborů Páni kluci a Páni z Kalicha. Naplánovaný je také zájezd do zoologické a botanické zahrady v Liberci, divadelní představení, cestopisné přednášky o Africe, besedy zaměřené na prevenci či zdravotní cvičení. Chybět nebude Den seniorů na letním koupališti nebo výletní plavba lodí po Labi.

Slavnostní ukončení kampaně a její závěrečné vyhodnocení se uskuteční 7. prosince v Kulturním a konferenčním centru v Litoměřicích. Soutěžní karty a informační brožury s termíny všech akcí jsou k dispozici v infocentru na Mírovém náměstí.

Cílem kampaně Místa přátelská seniorům je představit účastníkům zařízení, která slouží obyvatelům města, zapojit je do nejrůznějších aktivit a poskytnout jim prostor pro setkávání a budování vzájemných kontaktů.

Autor: Michaela Rozsypalová 



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.