Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Kampaň Místa přátelská seniorům v Litoměřicích odstartovala prohlídkou bývalé železniční zastávky.

10. 8. 2022, Autor: Bc. Libuše Součková

Procházkou od Informačního centra Městského úřadu k historické budově kavárny Káva s párou odstartoval v úterý 9. ročník kampaně Místa přátelská seniorům v Litoměřicích. V rámci akce s názvem Jízdenky, prosím! mohli účastníci z řad litoměřických seniorů v doprovodu pracovnic Informačního centra zavítat do prostor bývalé železniční zastávky a prohlédnout si například malé železniční muzeum a kancelář pana přednosty.

Na úvod výkladu o historii bývalé stanice dostali jako malou pozornost retro vlakovou jízdenku s aktuálním datem. 

„Vyrábějí se už jen v Jindřichově Hradci. Tam je jediná společnost, která tyto klasické jízdenky v současné době tiskne,“ vysvětlila spolumajitelka budovy, paní Jana Plíhalová, která se ujala průvodcovského výkladu, oblečená v dobové železničářské uniformě.

Mezi zhruba dvacítku účastníků při první úterní prohlídce patřil také Karel Vinš z Litoměřic. „Je to tady hezké. Pokud budu mít čas, chystám se i na další aktivity. Poslední dobou je tato akce stále lepší a lepší,“ zhodnotil.

Kampaň pořádaná Odborem sociálních věcí a zdravotnictví a jeho partnery bude v Litoměřicích pokračovat dalšími patnácti činnostmi až do 31. října. Tou nejbližší bude v pátek 26. srpna Den seniorů na letním koupališti, který se ponese v duchu sportovních soutěží i klidových aktivit.

Následovat budou mimo jiné oblíbené plavby výletní lodí po Labi, divadelní představení, turnaj v pétanque nebo různě tematicky zaměřené přednášky.  

„Nabídka aktivit pro litoměřické občany starší 60 let je skutečně pestrá. Naším hlavním cílem je seniory vzájemně propojit, aby spolu mohli navázat nová přátelství a zároveň se seznámili s činností organizací, které ve městě poskytují sociální služby, vzdělávání a volnočasové vyžití,“ uvedla Renáta Jurková, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích.

Vzhledem k hojné účasti na jednotlivých aktivitách v minulých letech budou účastníci při některých z nich rozděleni do skupin. Plavby lodí a prohlídka stanice profesionálních hasičů se uskuteční dokonce ve dvou termínech, přičemž každý účastník si vybere jen jeden z možných termínů. Vstupenky na plavby lodí si senioři mohou vyzvednout v pátek 12. srpna od 9 hodin v Informačním centru na Mírovém náměstí.

Na stejném místě si dosud nepřihlášení zájemci mohou vyzvednout i brožuru s podrobným programem a termíny všech akcí. Získají tam také soutěžní kartu, do které mohou sbírat razítka z jednotlivých činností. Závěrečné vyhodnocení kampaně se slavnostním oceněním proběhne na každoročním Vánočním setkání v Kulturním konferenčním centru 7. prosince.



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.