Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Dny zdraví s Rozběháme Litoměřicko nabídly plno aktivit

3. 11. 2022, Autor: Bc. Libuše Součková

Běžci z Litoměřicka se opět po roce zapojili do říjnové akce „Dny zdraví“ pořádané městem Litoměřice a podporované facebookovým profilem „Litoměřice Srdcem“.

Akce organizovala místní běžecká skupina Rozběháme Litoměřicko, která je součástí celorepublikové běžecké organizace Rozběháme Česko. Její cíl je jasný a jednoduchý – zvednout z gauče a podpořit v pohybu co nejvíce lidí.

„Nehledíme na čas, tempo, vybavení nebo délku běhu. Jde nám zejména o to, aby lidé běhali zdravě, s radostí a vydrželi u toho“, zmiňuje Helena Kotová, organizátorka místní skupiny.
Aby si zájemci o běh mohli vybrat to své, uskutečnily se nejrůznější výběhy pod vedením zkušených ambasadorů skupiny a nadšených běžců.
Pro začátečníky a zájemce o běžeckou techniku zdravého běhu to byl „Uběhni svůj 1. (kilo)metr“. Pro každého se každý týden konaly výběhy na cyklostezce „Klasika na stezce“ a pro zkušenější běžce a milovníky kopečků byly na programu terénní výběhy „Trail na Hradiště“, „Trail kolem klenotu Plešivce“, „Výběh na Skalici a zpět“ a „Bonus terénní půlmaraton“.

„Letošní Dny zdraví v běžeckém byly opravdu nabité a každý výběh měl jedinečnou atmosféru. Počasí nám přálo, vždy se sešla skvělá skupina lidí a běhalo se parádně. Několikrát jsme zažili úžasný západ slunce na vrcholu Plešivce či Hradiště“, dodává Jan Pleyer, organizátor trailových výběhů.  

Tento rok jsme navíc pořádali i workshop o Otužování, neboť obliba této zdraví prospěšné aktivity stoupá a zájem veřejnosti byl velký.

Doufáme, že všichni, co s námi letos vyběhli, budou s radostí pokračovat i nadále.
 
Dny zdraví v číslech:
9x společný výběh: 1x rozběhání nováčků, 4x trail v kopcích, 4x výběh na cyklostezce
1x otužování – 12 otužilců
46 běžkyň a běžců
88 km tras
437 uběhnutých kilometrů celkem
72 snědených proteinových tyčinek a mnoho litrů vypité vody
Úsměvů a endorfinů nepočítaně
 
Děkujeme všem běžcům, kteří se zapojili a společně si dodávali energii a motivaci!

Helena Kotová, Jan Pleyer, Jana Králová, Martina Koubová


 
Běžecká aktivita tím ale nekončí. Přidat se ke skupině může každý běžecký začátečník či nadšenec. Informace najdete ve facebookové skupině „Rozběháme Litoměřicko“, na instagramu „rozbehame_litomericko“ či webové stránce celé myšlenky - www.rozbehamecesko.cz.



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.