Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Deváťáci z Litoměřic se seznámili s prací policistů, hasičů či záchranářů

9. 6. 2023, Autor: Kateřina Benešová

Žáci devátých tříd z litoměřických základních škol se dnes dopoledne účastnili akce nazvané Do života bez karambolu. Na výstavišti Zahrada Čech pro ně Policie ČR ve spolupráci s městem Litoměřice a dalšími organizacemi připravila celkem patnáct stanovišť, kde se mohli seznámit s prací i vybavením profesionálních hasičů, zdravotníků, městských strážníků i policistů, kteří představili činnost hned několika svých útvarů. Na místě tak byli kriminalisté, dopravní a poříční policisté. Akčními ukázkami zásahů zaujali policejní kynologové a jejich vycvičení belgičtí ovčáci malinois.

U stanovišť oblastního spolku Českého červeného kříže si deváťáci mohli vyzkoušet první pomoc nebo si připomenout škodlivost drog a rizika spojená s jejich užíváním. Zaujalo i stanoviště úseku prevence kriminality městského úřadu, kde si deváťáci díky speciálním brýlím mohli vyzkoušet, jak obtížná je koordinace pohybů v silné opilosti nebo pod vlivem drog. 

Na místě byl i zástupce autoškoly, který podával praktické informace o podmínkách k získání řidičského průkazu a svou činnost představila i probační a mediační služba. Atraktivní podívanou pak nabídly i ukázky sebeobrany systémem Krav maga.

Akce zaměřená na prevenci se v Litoměřicích koná každoročně. Letos šlo už o šestnáctý ročník. Referentka komunitního plánování z Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích Libuše Součková připomněla, že podobně zaměřené programy byly uplynulých týdnech připraveny také pro žáky z nižších ročníků základních škol a děti z mateřských škol.

„V září se na dětském dopravním hřišti uskuteční akce pro žáky z prvních tříd nazvaná Bezpečná cesta do školy. Další pak v říjnu na výstavišti Zahrada Čech pro žáky pátých tříd,“ doplnila Libuše Součková.


Michaela Rozsypalová

Poděkování organizátorům

Dne 7.6.2023 jsme se zúčastnili akce " Národní dny bez úrazu 2023" - "Do života bez karambolu". Chtěla bych touto cestou poděkovat za uspořádání akce jako takové - mě osobně se líbilo moc a podle reakce mých žáků - radost byla též - už jen podle toho, jak se zapojovali do akcí na stanovištích, odpovídali  nebo se ptali na otázky. Zároveň akce byla skvěle organizovaná - nejen poloha v prostorech Zahrady Čech, rozmístění stanovišť, ale hlavně časové harmonogramy, kde jsme se vyhli střetu s jinou skupinou a akce tak měla svůj ustálený rytmus. 

Díky za celou akci a Váš čas, který jste tomu věnovali. Přeji hezký den

Jitka Schusterová, ZŠ U Stadionu, 9.C



Ostatní

Událo se ...

14. 6. 2024 | Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024

Výlet do Bečova nad Teplou 28. 5. 2024
V rámci kampaně Místa přátelská seniorům, kterou pořádá každoročně Město Litoměřice, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, si mohli litoměřičtí senioři udělat výlet do Bečova nad Teplou, kde se v útrobách zámku krom běžných komnat skrývá ...

14. 6. 2024 | Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy

Do života bez karambolu 12. 6. 2024 - akce pro 9. třídy
Ve středu 12. 6. 2024 byl Policií ČR ve spolupráci s městem Litoměřice, odborem sociálních věcí a zdravotnictví a dalšími organizacemi připraven pro žáky 9. tříd litoměřických základních škol naučně zábavný program v rámci akci pod názvem Do života bez ...

11. 6. 2024 | Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky

Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky
Krajská zdravotní Nemocnice Litoměřice přijme dobrovolníky viz letáček. Máte chuť pomáhat druhým, bez nároku na finanční odměnu? Vaši pomoc potřebujeme zejména na lůžkových odděleních neurologie, rehabilitace a LDN. Cílem Vaší práce je obnovení ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.