Spustit video na pozadí

SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

SLUŽBY PRO SENIORY

SLUŽBY PRO OSOBY V PŘECHODNÉ KRIZI, OHROŽENÉ DROGOU A ETNICKÉ MENŠINY

SLUŽBY PRO RODINU, DĚTI A MLÁDEŽ

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE

Děti bojují proti drogám pomocí plakátů už sedmým rokem

27. 11. 2019, Autor:Jan Vochomůrka

Vyhlášení vítězů již 7. ročníku soutěže o nejlepší protidrogový plakát se uskutečnilo včera na hradě v Litoměřicích. Plakáty navrhovali žáci základních a středních škol v rámci projektu „Správným směrem. Soutěž pořádal Odbor sociálních věcí a zdravotnictví města Litoměřice, partnerem mu byla Národní protidrogová centrála (NPC). Litoměřice jsou jediným městem v České republice, které pořádá soutěž každoročně.
 
Ceny děti přebíraly z rukou zástupců města a ředitele NPC Jakuba Frydrycha. Podle starosty Ladislava Chlupáče je dobře, že se na problematiku drog upozorňuje. „Dnešní doba svádí k užívání drog, které se dostávají i do škol, snižuje se věk jejich konzumentů. Vy ale do této skupiny nepatříte, vytváříte profesionální práci,“ zhodnotil výkony dětí starosta. Na důležitost podobných akcí poukázal i Jakub Frydrych. „Pokud Vás soutěž přiměla zamyslet se nad nebezpečností drog, pak měla smysl,“ zhodnotil kladně ředitel Frydrych.   
Děti soutěžily v kategoriích základní a střední školy, vyhlašovala se i cena poroty. Na prvních místech se umístily Natálie Holubová ze ZŠ Ladova a Kristýna Davidová ze Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb Litoměřice. Plakát Natálie Holubové zobrazuje ústa šeptající do ucha. „Člověk, který je závislý na drogách, neposlouchá sám sebe, ale nechá se ovládnout drogou v sobě, ve své hlavě,“ vysvětlila svou myšlenku školačka. Plakát Kristýny Davidové ukazuje ženu při aplikaci drogy, a dále text upozorňující na to, co drogy lidem vezmou. „Chtěla jsem poukázat na to, že lidé dopředu nemyslí na to, co mohou braním drog ztratit,“ vysvětlila Kristýna. Cenu poroty pak získala Lucie Stanislavová.
Do soutěže bylo přihlášeno celkem 40 děl – 5 ze středních a 35 ze základních škol. Nejlepší výtvory vybírala komise složená ze zaměstnanců Pedagogicko-psychologické poradny, krajského a městského úřadu a protidrogové centrály. Hodnotili nápad, kreativitu, myšlenku i zpracování. „Kvalita prací rok od roku stoupá,“ zkonstatovala Miroslava Najmanová z Městského úřadu v Litoměřicích, která měla organizaci soutěže na starosti.



Ostatní

Událo se ...

19. 10. 2023 | 13. Divadelní benefice

13. Divadelní benefice
Centrum pro náhradní rodinnou péči ve spolupráci s divadelními soubory a kulturními zařízeními, za finanční podpory města Litoměřice, pořádá 13. Divadelní benfici, jejíž výtěžek bude určen pro rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči.

26. 3. 2024 | Kampaň "Místa přátelská seniorům"

Kampaň
Již tradiční kampaň Místa přátelská seniorům připravil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví společně se svými partnery i v roce 2024. Kampaně se mohou zúčastnit litoměřičtí senioři starší 60 let. Slavnostní zahájení kampaně proběhne 14. 4. 2024 od 15:30 hodin ...

4. 1. 2024 | Tříkrálová sbírka 2024

Tříkrálová sbírka 2024
Čtyřiadvacátý ročník Tříkrálové sbírky je již v plném proudu. Pokud se Vám dosud zatím nepodařilo koledníky Tříkrálové sbírky potkat v ulicích měst a obcí, využijte možnosti a přijďte 6. 1. 2024 od 18:00 na mši ke cti Tří králů a od ...
© 2022. Všechna práva vyhrazena.